dinsdag 13 mei 2008

De UFO's komen — onbemande vliegende objecten van verschillende signatuur boven Duitsland

Mensenwerk van alleen machines
In de Duitse (populair-)wetenschappelijke televisieprogrammareeks Abenteuer Wissen — een programma dat sedert eind agustus 2001 bestaat en zich in relatief grote belangstelling mag verheugen — wordt woensdag 14 mei door het tweede Duitse publieke televisienet ZDF een aflevering uitgezonden met de titel Die UFOs kommen! Unbemannte Flugobjekte über Deutschland. Daarin krijgt de kijker voorgeschoteld dat er steeds meer sprake is van onbemande vluchten, en dat deze niet alleen maar meer voor militaire doeleinden worden gebruikt, maar dat de inzet van dergelijk materieel eveneens aan de orde is bij bepaalde reddingsmissies. De gevolgen daarvan en de eraan verbonden risico's zijn eveneens thema van gesprek.
Het programma duurt deze keer een half uur en zal worden uitgezonden tussen 22:15 uur en 22;45 uur. De presentatie — Moderation noemen de Duitsers zoiets — zal worden gerealiseerd door Karsten Schwanke.
Wie eerst meer over de bewuste aflevering van dit programma van het ZDF wil weten, kan nog een heel stuk lezen op de site van deze uitzendingenreeks.

Geen opmerkingen: