In het populair-wetenschappelijke programma Abenteur Wissen van het Zweite Deutsche Fernsehen wordt woensdag 28 mei, 's avonds tussen 22:15 uur en 22:45 uur de aflevering Genuss ohne Reue — Wie unsere Lebensmittel verändert werden uitgezonden. Daarin wordt een tak van wetenschap nader belicht, die betrekking heeft op een zekere vorm van voedselmanipulatie. Het gaat er daarbij om twee groeperingen met tegengestelde belangen zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Aan de ene kant hebben we daar consumenten, die steeds maar weer hogere eisen stellen aan het voedsel — en niet te vergeten aan de genotmiddelen, die daar direct betrekking op hebben, zoals koekjes, snoepjes, snacks en zo meer —, met aan de

In ieder geval toont deze aflvering van het programma hoe de voedselwetenschap er op zinvolle toe kan bijdragen die in wezen deels tegengestelde belangen onder één noemer te brengen. Wie over meer details dienaangaande wenst te worden geïnformeerd alvorens de uitzending te bekijken, raden we aan op de site van het programma in kwestie te kijken, aangezien daar — vanzelfsprekend in het Duits — voldoende wetenswaardigs is bijeengebracht.
Karsten Schwanke presenteert ook deze aflevering van Abenteuer Wissen.
__________
Afbeelding: Voedselproductie aan de lopende band. (Foto: ZDF, Abenteuer Wissen.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten