donderdag 26 mei 2011

Wetenschappers kunnen angst met therapie manipuleren

Kan er met de juiste manipulatie een eind worden gemaakt aan het bestaan van heel directe, persoonlijke angst(en)? Dat is het thema van een documentaire die door Arte-televisie zal worden uitgezonden: Das Ende der Angst ─ Wie Wissenschaftler unsere Erinnerungen manipulieren. Het is een Duitse documentaire uit 2010 die Sonja Hachenberger voor het tweede publieke net ZDF heeft gemaakt.
Dit in verband met onder meer de spectaculaire toename van het aantal soldaten met oorlogstrauma's. In die film komen de mogelijkheden aan bod waarover wetenschappers thans beschikken, en welke zijn gevonden tijdens onderzoeken naar therapieën die ertoe moeten leiden dat de menselijke herinneringen worden gewijzigd en eventueel zelfs volkomen worden gewist.
De film wordt de komende week driemaal uitgezonden. De eerste keer op vrijdag 27 mei, tussen 21:45 uur en 22:35 uur. Herhaling op zaterdag 4 juni om 09:55 uur en de tweede keer op donderdag 9 juni, vanaf 16:00 uur in de middag.

1 opmerking:

blablablanogwat zei

Zo juist (7.20 1-10-11) is de uitzending "Das Ende der Angst" via ZDF-info uitgezonden. Ik ben op zoek naar een manier om een kopie van deze uitzending in bezit te krijgen. Heeft U toevallig een idee of tip?

Met vriendelijke groet,
Jan-Peter