zondag 3 mei 2009

Alle aspecten van de zon — Terra X-documentaire via ZDF


Die liebe Frau Sonne
In de reeks documentaires die onder de overkoepelende benaming Terra X worden uitgezonden door het tweede Duitse publieke televisienet, zal op zondag 3 mei — 's avonds tussen 19:30 uur en 20:15 uur [1] — in de reeks Faszination Universum een nieuwe aflevering worden uitgezonden welke de eerste van een tweedelige is die de titel draagt Im Banne des Sonnenfeuers. Men mag ervan uitgaan dat — als er geen wereldschokkende gebeurtenissen zullen plaatshebben, die dat tijdstip van uitzenden, voorafgaande aan het zondagavondprogramma van het ZDF — het tweede deel, dat eveneens drie kwartier in beslag zal nemen, de volgende zondag, 10 mei, zal worden gepresenteerd.
In deze nieuwe aflevering zal de astrofysicus professor Harald Lesch [2] trachten ons vertrouwd te maken met de vele aspecten van de voor het leven op aarde zo belangrijke planeet: de zon. Gezien zijn ervaringen met toehoorders en zijn doorgaans zeer aanschouwelijke wijze van presenteren, geloven wij stellig dat de hooggeleerde erin zal slagen een groot aantal kijkers nieuwe inzichten te verschaffen.
__________
[1] De uitzending zal worden herhaald in de nacht op maandag 4 mei, vanaf 03:45 uur.
[2] Harald Lesch is niet alleen natuur- en sterrenkundige, maar tevens natuurfilosoof, schrijver en televisiepresentator. Dat laatste reeds sedert 1998. Wie meer informatie over deze voortreffelijke wetenschapper wenst, zij verwezen naar (onder meer) een Nederlandstalig Wikipedia-artikel.
____________
Afbeeldingen
1. Het vuur en de gloed van de zon. (Foto: ZDF.)
2. Harald Lesch in 2005.

Geen opmerkingen: