dinsdag 23 november 2010

Labyrinth op Nederland 2 over onopgmerkte levensvormen

Het populair-wetenschappelijke televisieprogramma met de benaming Labyrinth, dat via Nederland 2 wordt uitgezonden als coproductie van NTR/VPRO, werpt vragen op die door anderen worden genegeerd. Juist die benadering levert verrassend nieuwe dan wel geheel veranderende inzichten op en prikkelt tot verder denken.
De aflevering van dinsdag 23 november heet Zoeken naar leven. Daarin worden we geconfronteerd met het feit dat er zich tal van levensvormen onder ons bevinden die we weliswaar met het blote oog niet kunnen waarnemen, doch dat is, uiteraard geen garantie voor de eventuele onbestaanbaarheid.
Enerzijds richten wetenschappers zich al decennia lang op de ontdekking van enigerlei vorm van leven op ver van ons verwijderde planeten in de kosmos, maar het is en blijft vooralsnog de vraag realiseren we ons de eigen reactie op een voor ons vreemde levensvorm die aanwezig zou kunnen zijn?
Een Amerikaanse wetenschapster is druk bezig met onderzoek waarvan ze de hoop heeft dat het zal worden bekroond met onomstotelijke bewijsen dat er inderdaad vreemde vormen van levem op Aarde bestaan.
De aflevering wordt gepresenteerd door Eric Arends. Uitzending is tussen 21:20 uur en 22:00 uur.


Geen opmerkingen: